Erfgoed

Erfgoed

Roosmarijn is kunsthistorica en archivaris in opleiding en richt zich binnen OR else op projectmanagement, organisatieadvies en advisering bij erfgoedprojecten.

Ze heeft in opdracht van Paleis het Loo gewerkt aan de grootschalige uitbreiding en renovatie, en bij het Stedelijk Museum Amsterdam o.a. aan de grote overzichtstentoonstelling van Kazimir Malevich gewerkt. Daarnaast adviseert ze op freelance-basis verschillende musea en culturele instellingen. Hiervoor werkte Roosmarijn in 2012 in opdracht van Museum de Lakenhal in Leiden aan de fondsenwerving voor Renovatie en Uitbreiding en was ze relatiemanager van het Lucas van Leyden Mecenaat. In hetzelfde jaar vervulde ze een interimfunctie voor de organisatie van de zomertentoonstelling in het Koninklijk Paleis Amsterdam over Lodewijk Napoleon.
Bij haar opdrachtgevers stuurt zij projectteams aan op verschillende niveaus en werkte ze samen met zowel curatoren, kunstenaars, directies en vrijwilligers. Bij kleinere projecten zijn taken meestal uitvoerend van aard. Roosmarijn heeft naast haar kunsthistorische kennis een goed oog voor de menselijke verhoudingen binnen een project en vormt graag de verbindende factor. Ze houdt het proces goed in de gaten en verliest het beoogde doel nooit uit het oog.

Voordat Roosmarijn zich verbond aan OR else voerde zij met enige regelmaat freelance opdrachten uit. Zo organiseerde ze samen met Peter van der Heijden in 2004 een tentoonstelling in de Hortus waar veertien kunstenaars hun visie gaven op de natuur, adviseerde zij de kunstcommissie van CLB/Sanquin en realiseerde ze in 2007 een tijdelijk museum in Stadsdeel de Baarsjes. In veel van haar projecten spelen openbare ruimte en/of buurtparticipatie een belangrijke rol.

Per 1 juni 2018 is Roosmarijn in de functie getreden als directeur van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen. Roosmarijn blijft op de achtergrond betrokken bij OR else.